Itrabo

Kursene er i en idyllisk liten fjelllandsby med trange smug, mange bakker og trapper.Det er milevis med turstier i nærområdet rundt Itrabo.

Innbyggerne lever av frukt og grønnsaksdyrking. Byen har cirka tusen innbyggere og kursdeltagerne har de fastboende som nærmeste naboer og kommer på den måten nær det spanske hverdagslivet. De fastboende er inkluderende og blide og setter pris på besøk og nye impulser. I byen finner du vannpost med rent vann fra fjellet, to butikker, to barer, apotek, minibank, post og legekontor. I flere år har vi avsluttet kursene med å invitere innbyggerne til utstilling. De møter opp og koser seg sammen med deltagerne.

Arrangøren har gjennom ett tiår nytt godt av gjestfriheten i Itrabo. Hun ser på sine kurs som et lite bidrag til mer aktivitet og omsetning i lokalmiljøet. Slik vil deltagerne på disse kursene skape nye bånd til gjensidig hygge og nytte. Arrangøren benytter lokale tjenester og service så langt det er mulig.

Vi spiser frokost og smører lunsjniste på den lokale baren. Vi har kurslokaler på samme sted og får god kontakt med de fastboende. Vi benytter stedets butikker. I løpet av uka spiser vi middag hjemme hos spanske familier, henter drikkevann i vannposten, besøker en fjellgård og en skulpturpark i lokalmiljøet. Kursdeltagerne kan også, hvis de ønsker det lage middag i «eget» hus. Ekstra hyggelig er det når kursdeltagerne i ett av husene inviterer alle til spleiselag og er vertskap med egen middag og underholdning.

Det er ca 20 minutter med bil til de tre nærmeste kystbyene. Det koster ca 20 – 25 Euro med drosje til kysten . Vennegrupper leier gjerne bil for å kunne være fleksible til å besøke omgivelsene i siestaen eller ved halvdagsfri. Flotte strender og hyggelige shoppingmiljø er ikke vanskelig å finne. Deltagerne må regne med å gå en del så ta med gode sko.

 

Kart Itrabo