Fotokurs

Fotokurset har vi dessverre måttet avlyse på grunn av manglende interesse. De som tidligere har deltatt har vært svært fornøyd, men økonomien blir «skral» med få deltagere. Dersom noen ønsker  fotokurs ta kontakt, og vi ordner det!

Fra tidligere kursomtale
Kursledere er Marit Tofastrud Vestli og Svein Sjølli.

Fotokurset arrangeres på samme tid som malekurset, slik at par og venner som vil reise sammen, kan velge mellom foto eller maling og likevel ha det sosiale felleskapet,

Vi lever i en verden av bilder. Det er nyheter, filmer, serier, i aviser og blader og på sosiale medier. Bildene forsterker teksten. Vi tar bilder av familie, opplevelser og ting som engasjerer oss. Det har blitt enklere og enklere å ta et bilde enten det er med mobil-, kompakt- eller speilreflekskamera.

I kurset går vi gjennom – og viser og øver i praksis – hva du må legge vekt på for å få et godt bilde. Hva skal du spesielt passe på ved landskapsfotografering, hva er viktig ved portrettfoto , hvordan fange en stemning i et selskap, hvordan fotografere en gjenstand og ikke minst hvordan du kan fortelle en historie med bildet ditt.

I kurset veksler vi mellom teori og praksis, vi er ute og fotograferer i ulike typer miljøer ( andalusisk landsby, natur, skulpturpark og storby) og viser hva som må vektlegges i de forskjellige miljøer. Kurset går samtidig med malekurs og vi deltar i noe av malernes  teoriundervisning ( komposisjon og kroki).   

 Vi har videre valgt å legge vekt på hvordan du lager et godt bilde med det kameraet du har framfor teknisk teori.

Mange av de fotoene du tar er sikkert motivmessig gode, men kan ved etterbehandling av lys, skygge, farge og ikke minst beskjæring bli ypperlige bilder. De gode bildene skal også lagres og vi bruker også tid på hvordan dette kan gjøres; enten på mobilen eller ved hjelp av pc program ( Lightroom).

Vi er to lærere og alle deltagere får god  individuell oppfølging. 

Fotografene må ha en nyere modell av mobiltelefon eller kamera, og helst ha egen pc der bildene kan legges inn. Vi bistår med hjelp til nedlasting av nødvendig programvare i forkant av kurset.

Ingen  krav til forkunnskaper, men det er en fordel med litt bakgrunn i PC-bruk. 

Velkommen til kurs,  enten du har smarttelefon, kompaktkamera eller speilreflekskamera!

 

 

Deltagere fotografer       11234935_10206080808632379_2739767265523682836_o      11952913_890297154372351_1170261546344330852_o      Klesklyper bedkåret